Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajā nedēļā likumsargi aizdomās par sociālā aprūpes centra apzagšanu aizturējuši trīs jauniešus, kuri jau agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Informāciju par zādzību VP saņēmusi 18. septembrī ap pulksten 20.00. Likumsargiem ziņots, ka iekļūstot Zilupes novada Lauderu pagasta sociālās aprūpes centra darba kabinetā, no seifa ir nozagta nauda 255 eiro apmērā un bankas karte ar pin kodu, no kuras pēcāk esot noņemti 780 eiro. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess.

Saistībā ar notikušo likumsargi aizturējuši vienu 1998. gadā dzimušu un divus 2001. gadā dzimušus jauniešus. Pirmais no viņiem aizturēts Rīgā, bet pārējie Madonas novadā, informēja VP.

Pie jauniešiem atrasta un izņemta arī daļa nolaupītās naudas. Visām aizturētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, un notiek tālāka izmeklēšana.

Saskaņā ar Krimināllikuma 176. panta 3. daļu par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!