Foto: stock.xchng
Rīgā aizmāršīga kompānija sestdienas naktī aizturējusi rūdītu un starptautisku pieredzi guvušu dzīvokļu zagli.

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse pavēstīja, ka ap plkst.2 Senču ielā daudzdzīvokļu mājas neaizslēgtā dzīvoklī ielavījies zaglis un sācis ņemt koridorā esošās vērtīgās mantas ‒ somiņas, telefonus, lepnas virsdrēbes.

Kad viņš gatavojies doties prom, vīrieti pamanīja viena no tobrīd dzīvoklī esošajām sievietēm, kura kliegusi pēc palīdzības pārējiem dzīvoklī esošajiem cilvēkiem.

Kompānija ‒ trīs sievietes un vīrietis ‒ kopīgiem spēkiem zagli apturēja un izsauca policiju.

Aizturētais ir dzimis 1976.gadā un jau sen bijis policijas redzeslokā, iepriekš 12 reižu izcietis sodu par mantiskiem noziegumiem un tikai pagājušā gada novembrī atbrīvots no ieslodzījuma vietas. Trīs no sodāmībām ir bijušas par noziegumiem citās Eiropas
Savienības valstīs.

Pie aizturētā atrastie dažādie instrumenti liecināja, ka viņš mērķtiecīgi bija ieradies apzagt dzīvokļus, taču uz labu laimi trāpījis uz neaizslēgtu dzīvokli.

Tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu, un policija turpina izmeklēšanu, jo pastāv iespēja, ka viņš varētu būt veicis arī citus šādus likumpārkāpumus.

Policija atgādina, ka vienmēr ir jāaizslēdz durvis, jo šis nav pirmais gadījums, kad šādi no koridora tiek nozagtas vērtīgākās mantas, kamēr saimnieki atrodas mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!