Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes lidostas "Rīga" robežkontroles punkta amatpersonas otrdien aizturēja divus Kongo pilsoņus uz aizdomu pamata par Kongo pilsoņa pasu un Beļģijas uzturēšanās atļauju viltojumu, informēja robežsardzē.

Veicot reisa Kaļiņingrada – Rīga pasažieru saraksta riska analīzi, robežsargu uzmanību piesaistīja divi Kongo pilsoņi, kuri grasījās doties uz Somiju ar reisu Rīga – Helsinki. Vēlāk abas personas tika aizturētas un uzrādīja Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņa pases un Beļģijas uzturēšanās atļaujas.

Pēc dokumentu padziļinātas izpētes aizdomas par viltojumu apstiprinājās – abas Beļģijas uzturēšanās atļaujas pilnībā viltotas, savukārt viena Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņa pasē dzēsts spiedogs par vīzas atteikumu.

Uzsākti kriminālprocesi "par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu", viltotie ceļošanas dokumenti izņemti, bet abi 1983. un 1989.gadā dzimušie pilsoņi tiks nosūtīti atpakaļ uz Krieviju.

Lidosta "Rīga" ir viena no galvenās nelikumīgās robežas šķērsošanas vietām Latvijā. Lidostā tiek konstatētas personas, kas ieceļo no trešajām valstīm vai pārvietojas Šengenas telpā bez ceļošanas dokumentiem (iznīcinot tos lidmašīnā) vai ar viltotiem ceļošanas dokumentiem - pasēm, Šengenas vīzām, ID kartēm vai Šengenas valstu uzturēšanās atļaujām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!