Trešdien Rīgas policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš ar sludinājumu palīdzību, iespējams, apkrāpis cilvēkus, piedāvājot par samaksu tikt pie kredītiem, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.
Policija veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, trešdien ap pulksten 14 kādā Valdemāra ielas dzīvoklī aizturējuši kādu 1989.gadā dzimušu vīrieti, kurš internetā piedāvājis cilvēkiem tikt pie kredītiem.

Minētais krāpnieks uzdevies par kādu citu personu un ar svešiem personas datiem noslēdza līgumu ar cietušo, pieprasot izdarīt priekšapmaksu aptuveni 5% vērtībā no vēlamās kredīta summas. Rezultātā, cietušais vajadzīgo summu samaksājis, bet pie kredīta tā arī nav ticis. Saprotot, ka ir apkrāpts, viņš vērsās policijā ar iesniegumu un tika uzsākts kriminālprocess par krāpšanu.

Aizturētais jau agrāk vairāk kārt nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analoģiska rakstura noziegumiem. Šobrīd aizdomās turamais atrodas apcietinājumā un tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Šobrīd policijai ir zināms viens cietušais, bet izmeklēšana turpinās un policijai ir aizdomas, ka līdzīgā veidā iespējams apkrāpti arī citi cilvēki, tāpēc lūdzam atsaukties visus, kas cietuši no šī vīrieša pretlikumīgās darbības un zvanīt pa tālruni 7030661.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!