Valsts policijas (VP) Organizētās noziedzības apkarošanas birojs (ONAB) otrdien Rīgā uz aizdomu pamata par kādu februārī Talsu rajonā izdarītu noziegumu aizturējis kriminālo autoritāti Sergeju Sniedziņu ar iesauku Sņegs.
VP preses sekretārs Krists Leiškalns informēja, ka Talsu rajona policijas pārvalde Sniedziņu iepriekš izsludinājusi meklēšanā un pēc vairākām dienām ONAB darbiniekiem viņu izdevies aizturēt galvaspilsētā. Leiškalns nekonkretizēja Sniedziņa likumpārkāpuma raksturu, jo tas varot traucēt izmeklēšanu.

Iepriekš septiņas reizes sodītais 1955.gadā dzimušais Sniedziņš vairākkārt izpelnījies skandalozu ievērību. Viņš, neskatoties uz gadalaiku, vienmēr staigā baseina čībiņās, kas uzvilktas basās kājās. Tāpat viņš oficiāli atzīstoties, ka ir Sadama Huseina ārlaulības dēls un Pinočeta spiegs.

Sniedziņš, iepriekš cietumā iepazīstoties ar krimināllietas materiāliem par izspiešanu, tos ar paslēptu pildspalvu sasvītroja, bet, izciešot astoņus gadus ilgo cietumsodu, prokuroram sūtīja paša sacerētus dzejoļus un cietuma vadībai pieprasīja tikšanos ar savu suni. Šajā krimināllietā viņš bija iesaistīts kopā ar vienu no "haritonoviešiem" Aleksandru Landiško ar iesauku Landiš.

Savukārt, atrodoties brīvībā, pagājušā gada vasarā Sniedziņš pie savas civilsievas kafejnīcas "Mājas virtuve" K.Valdemāra ielā Rīgā, ar strādnieku palīdzību uz trotuāra ar lieliem krāsainiem burtiem iemūžināja savu iesauku: "Sņeg" (sniegs - krievu val.). Tiesa, vēlāk šis uzraksts, kas labi bija saskatāms tikai no augstuma, no trotuāra tika notīrīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!