Policija, izmeklējot krimināllietu par jūnija beigās "Admirāļu klubā" Andreja Saharova ielā notikušu bruņotu vairāk nekā 2000 latu nolaupīšanu, konstatējusi, ka patiesībā nauda nav nolaupīta, bet nozagta, un par šo noziegumu aizturēts spēļu zāles darbinieks un apmeklētājs.
Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Ieva Zvīdre pastāstīja, ka policija noskaidrojusi - spēļu zāles pastāvīgais apmeklētājs Oļegs P. 26.jūnija naktī nospēlējis 2000 latu un pēc tam pierunājis zāles pārzini 1954.gadā dzimušo Vitāliju no kases nozagt visu tobrīd tajā esošo naudu - 2300 latu -, bet policijai paziņot, ka notikusi bruņota laupīšana.

Vitālijs piekritis šim piedāvājumam, par līdzdalību noziegumā saņemot 50 latu. Zvīdre stāstīja, ka policijai aizdomās turamais skaidrojis, ka piekritis maldināt likumsargus tāpēc, ka viņa ģimenē aug četri bērni un arī 50 latu ģimenes budžetā bijis liels atspaids. Savukārt otrs aizdomās turamais, kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, ir spēļu automātu atkarības pārņemts - viņš savulaik jau paspējis nospēlēt gan pašam piederējušo firmu, gan dzīvokli un automašīnu.

Policija pēc visu šo faktu noskaidrošanas lemj par krimināllietas pārkvalificēšanu, tajā piemērojamo krimināllikuma pantu par bruņotu laupīšanu personu grupā aizstājot ar diviem citiem pantiem - par zādzību un par nepatiesas liecības sniegšanu.

Abi aizdomās turamie šobrīd atbrīvoti pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Jau vēstīts - policijas sākotnējā informācija liecināja, ka divi pēc ārējām pazīmēm dienvidnieciskas izcelsmes vīrieši 26.jūnija rītā spēļu zālē "Admirāļu klubs" Andreja Saharova ielā, piedraudot ar pistoli zāles pārzinim, nolaupījuši vairāk nekā 1000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!