Par 200 latu kukuļošanas mēģinājumu aizturēts kāds autovadītājs, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane - Zobena.

Policija reida laikā apturēja automašīnas "Chrysler Grand Voyager" vadītāju. Pārbaudot vīrieša dokumentus, policija konstatēja, ka vadītāja, 1960.gadā dzimušā Oļega, autovadītāja tiesības ir anulētas.

Policisti lūdza vīrieti uzgaidīt mašīnā, kamēr tiks sastādīt pārkāpumu protokols, kā arī uzsvēra, ka naudas sods par pārkāpumu būs jāmaksā bankā ar pārskaitījumu.

Auto vadītājs nepildīja policistu norādījumus un devās pie policijas automašīnas, lai vienotos iztikt bez pārkāpumu protokola. Sarunas laikā vīrietis automašīnas salonā pa priekšējo pasažiera logu iemeta 200 latus.

Oļegs par kukuļdošanas mēģinājumu valsts amatpersonai aizturēts.

Par minētiem faktiem uzsākti kriminālprocess par kukuļdošanu, tas ir, par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!