Policija aizturējusi divus vīriešus, kurus tur aizdomās par sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu prostitūcijai uz Īriju, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane Zobena.

Policija, sadarbojoties ar robežsargiem, aizdomās par sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz Īriju, kas izdarīts organizētā grupā, aizturēja 1982.gadā un 1983.gadā dzimušus Latvijas pilsoņus.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka abi aizturētie vīrieši Rīgā meklēja jaunas sievietes, kuras būtu gatavas nodarboties ar prostitūciju Īrijā. Vervēšanas laikā aizturētie vīrieši viņām solīja labas peļņas iespējas no 800 – 1000 Eiro nedēļa un bezmaksas dzīvošanu pie kāda sutenera.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess par personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai organizētā grupā. Likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tā kā nozieguma organizatori izdarīto nožēloja un labprātīgi sadarbojas ar policiju, viņiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu iespējamos noziedzīgā nodarījuma līdzdalībniekus, tai skaitā citu valstu pilsoņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!