Policija ceturtdien Jelgavā par kādas sievietes nolaupīšanu mantkārīgos nolūkos aizturēja divus cilvēkus, informēja Valsts policijas preses dienestā. Uz aizdomu pamata par viņas nolaupīšanu policija aizturējusi 1961.gadā dzimušo agrāk par starpniecību kukuļošanā tiesāto Aigaru un 1979.gadā dzimušo Liānu.
Policija noskaidrojusi, ka jūnija beigās abi aizdomās turamie kopā ar vēl vienu savu paziņu devušies izbraukumā ar Liānai piederošu automašīnu un iekļuvuši autoavārijā. Aigars notikušajā vainojis otru vīrieti un pieprasījis viņam materiāli atlīdzināt zaudējumus, taču vīrietis atteicies maksāt.

Ceturtdien, 4.jūlijā, aizdomās turamie Jelgavā uz ielas pamanījuši vīrieti, kurš pastaigājies ar draudzeni, un atkārtoti pieprasījuši atlīdzināt 150 latu zaudējumus. Kad vīrietis atteicies maksāt, Aigars un Liāna vīrieša draudzeni ievilka savā mašīnā un aizveda uz kādām mājām Cenu pagastā, apsolot viņu atbrīvot tikai pēc naudas saņemšanas.

Vēlāk Aigars pa tālruni vairākkārt mainījis sievietes un naudas atdošanas vietu un laiku. Kad beidzot izdevies vienoties par tikšanos, kopā ar nolaupīto sievieti ieradusies Liāna, kuru aizturēja policija. Vēlāk lauku mājās aizturēts arī Aigars.

Policija ierosinājusi krimināllietu par personas nolaupīšanu mantkārīgos nolūkos, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecdesmit gadiem, konfiscējot mantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!