Policija piektdien Rīgā par viltotas norēķinu kartes atkārtotu izmantošanu aizturēja 31 gadu vecu vīrieti.
Valsts policijas (VP) preses dienestā informēja, ka likumsargi noskaidrojuši, ka VP Ekonomikas policijas biroja sadarbībā ar SIA "Bankserviss" aizturētais 1971.gadā dzimušais Mārtiņš ar norēķinu karti, kuras kods pielāgots kādas ASV kredītiestādes izsniegtas norēķinu kartes kodam, pērn no 24. līdz 27.decembrim 30 reizes dažādās tirdzniecības vietās norēķinājies par pirkumiem 1200 latu vērtībā. Aizturētais pircis dažādas sadzīves preces, kā arī dāvanas.

Sankcionētā kratīšanā aizturētā dzīvesvietā policija atradusi daļu iegādāto preču. To likumsargi secinājuši, salīdzinot dzīvoklī atrastās mantas ar bankas izdrukām par norēķiniem tirdzniecības vietās.

Aizturētais šobrīd jau ilgstoši nekur nestrādā, tāpēc policija vērš uzmanību uz to, ka viņa dzīvesvietā atrastas bezdarbniekam neraksturīgi lielas naudas summas - 1705 lati, 100 eiro un 9150 ASV dolāri. Pēc sākotnējās informācijas, vīrietis nelikumīgi nodarbojies ar uzņēmējdarbību, kas saistīta ar nekustamajiem īpašumiem.

Policija ierosinājusi krimināllietu par atkārtotu sveša maksāšanas līdzekļa izmantošanu, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantas. Policija turpina noskaidrot dzīvoklī atrasto finanšu līdzekļu izcelsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!