Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbiniekiem pirmo reizi izdevies aizturēt cilvēku grupu, kas nodarbojusies ne tikai ar sieviešu, bet arī ar jaunu vīriešu vervēšanu seksuālo pakalpojumu sniegšanai ārvalstīs.

Kā informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, ONAP darbinieki nedēļas laikā jau otro reizi aizdomās par personu nosūtīšanu uz ārvalstīm seksuālai izmantošanai aizturējuši cilvēkus Rīgā un Daugavpilī.

Svētdien, 13.jūlijā, no Rīgas uz Vāciju intīmpakalpojumu sniegšanai bija jādodas divām meitenēm, kuras tam bija piekritušas. Veicot operatīvos pasākumus, policijas darbiniekiem izdevās aizturēt brauciena organizatorus. Aizturēšana Rīgā, Starptautiskajā autoostā, notika brīdī, kad meitenes jau devās ceļā uz Vāciju.

Kā norādīja policijā, ONAP darbinieki pie šīs noziedznieku grupas aizturēšanas bija strādājuši vairākus mēnešus, pārbaudot informāciju par veikto sieviešu vervēšanu prostitūcijai Francijā un Vācijā. Tālākajā darbā policijas darbinieki noskaidroja, ka grupas interešu lokā ietilpst arī jauni vīrieši, kuriem piedāvāts strādāt bordeļos Francijā un Vācijā.

ONAP Narkotiku apkarošanas biroja (NAB), sadarbojoties ar pretterorisma vienību "Omega" un Ceļu policiju, aizturējuši 1970.gadā dzimušo Juriju, kurš agrāk tiesāts par izspiešanu, laupīšanu un zādzību, 1972.gadā dzimušo Igoru, kurš agrāk tiesāts par izvarošanu, kā arī 1975.gadā dzimušo Valentīnu, kurš septiņus gadus dienējis Franču leģionā.

Policisti norāda, ka aizturētais Igors lielākoties uzturējies Vācijā, kontaktus ar Franciju uzturējis Valentīns, bet "dzīvo preci" no Latvijas nodrošināja Jurijs.

Svētdien ONAP Latgales reģionālā biroja darbinieki, sadarbojoties ar Daugavpils policijas pārvaldes darbiniekiem, uz aizdomu pamata par sieviešu nosūtīšanu uz ārvalstīm seksuālai izmantošanai Daugavpilī aizturēja 1975.gadā dzimušo Dmitriju. Policijas darbinieki vīrieti aizturēja brīdī, kad viņš kopā ar divām sievietēm ar autobusu devās no Daugavpils uz Rīgu, lai pēc tam turpinātu ceļu uz Brēmeni.

Visos gadījumos ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 165.1.panta par personas nosūtīšanu ar tās piekrišanu uz ārvalsti seksuālai izmantošanai. Likums par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem.

Jau ziņots, ka 7.jūlijā ONAP darbinieki aizdomās par personu nosūtīšanu uz ārvalstīm seksuālai izmantošanai aizturēja divas sievietes - vienu Rīgā, otru Daugavpilī, turklāt Daugavpilī aizturētā sieviete organizējusi vismaz 25 sieviešu nosūtīšanu uz ārvalstīm, kur viņas seksuāli izmantotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!