Policija pagājušajā nedēļā aizturējusi trīs personas, pie kurām atrasti gandrīz pieci kilogrami dažādu narkotisko vielu, kuras narkotirgoņi regulāri ieveda Latvijā ar starptautisko maršruta autobusu no Nīderlandes, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Policijas rīcībā bija informācija par to, ka kāda persona savā dzīvesvietā Rīgas rajona Salaspilī nelikumīgi glabā un realizē narkotiskās vielas. Operatīvo meklēšanas pasākumu laikā policisti veica vairākas aizturēšanas un sankcionētas kratīšanas.

Sankcionētu kratīšanu laikā atrastas un izņemtas 1974, 3881 grami marihuānas, 1195, 956 grami hašiša, 1041,8063 grami MDMA, 88,7354 grami metamfetamīna, 0,651 grami tenamfetamīna, 1,0097 grami kokaīna, 45 tāfelītes halocigēno sēņu šokolādē, 15 pudelītes LSD pilienu, 1903 markas LSD. Kopējā atsavināto narkotiku melnā tirgus vērtība ir aptuveni 28 tūkstoši latu.

Rīgā, Maskavas ielā policijas darbinieki aizturēja 1979.gadā dzimušo Vjačeslavu un viņa māsu – 1985.gadā dzimušo Ludmilu, bet Staraja Rusas ielā tika aizturēta abu māte – 1957.gadā dzimusī Leonīda.

Policija noskaidroja un aizturēja arī vienu klientu – 1982.gadā dzimušo Andri, pie kura atrada un atsavināja 0,716 gramus marihuānas, 0,0307 gramus hašiša, kā arī 0,6438 gramus MDMA.

Pēc policijas darbinieku rīcībā esošās informācijas, jau ilgāku laiku dažādas narkotiskās vielas Vjačeslavs Latvijā ieveda ar starptautisko maršruta autobusu no Nīderlandes. Amsterdamā iegādātās narkotikas Vjačeslavs kopā ar māti un māsu Latvijā realizēja gan vairumā, gan nelielās devās.

Ierosināta krimināllieta par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai neatļautu realizēšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai persona, kas agrāk izdarījusi narkotisko vai psihotropo vielu nolaupīšanu. Krimināllikums par šo nodarījumu paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajām personām 22.jūnijā Latgales priekšpilsētas tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!