Kāds Valmieras iedzīvotājs trešdien savā dzīvoklī aizturējis iepriekš vairākkārt tiesātu vīrieti, kurš bija atlauzis durvis un mēģināja dzīvokli apzagt.
Dzīvokļa īpašnieks vīrieti aizturējis, līdz ieradusies policija. Tas izrādījies kāds Limbažu iedzīvotājs, kurs vairākkārt tiesāts, bet šī gada martā pirms laika iznācis no Olaines cietuma.

Policija arī jau noskaidrojusi, ka aizturētais, iespējams, vainojams divās dzīvokļu zādzībās, kas notikušas Beātes ielā Valmierā.

Dzīvokļa īpašnieks ar dzīvesbiedri devušies uz mājām ēst pusdienas. Viņi konstatējuši, ka durvis uzlauztas. Ieejot iekšā, redzējuši, ka mantas sasvaidītas un kāds aizskrien uz otru istabu.

Saimnieks reaģējis un skrējis ķert zagli. Viņam tas izdevies, bet bez cīņas zaglis nebija gatavs padoties. Sīvā cīniņa starplaikā, kurā cietis dzīvokļa iekārta un sadzīves mantas, kādam no dzīvokļa īpašniekiem izdevies piezvanīt uz policiju.

Pēc brīža ieradusies policija un aizturējusi jau notverto zagli, kas izrādījies 1969.gadā dzimušais Limbažu rajona iedzīvotājs Jānis S.

Aizturēšanas bridī atklājies, ka dzīvoklī atrodas mantas, kas saimniekiem nepieder. Policija noskaidrojusi, ka pirms pusdienas Jānis S. paspējis apzagt divus dzīvokļus Beātes ielā 25 un Beātes ielā 25a. Viņš bija nozadzis video un audio tehniku, dārgmetālu izstrādājumus, fotoaparātus un citas vērtīgas mantas.

Pašlaik Jānis S. ir aizturēts un pēc kriminālprocesa kodeksa 120.panta ierosināta krimināllieta.

Melngāršs pastāstīja, ka aizturētais bijis četrreiz krimināli sodīts. Pēdējais sods bijis par bruņotu laupīšanu, pārģērbjoties policista formas tērpā.

Par labu uzvedību Jānis S. martā pirms termiņa izlaists no Olaines cietuma. Melngāršs pastāstīja, ka uz viņa sirdsapziņas varētu būt vēl kādas zādzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!