Liepājā par kāda vairākkārt sodīta vīrieša slepkavību nedēļas nogalē aizturēti trīs cilvēki, tostarp nogalinātā dzīvesbiedre.
Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Egita Guseva informēja, ka piektdien ap plkst.5.30 Meža ielā starp 49. un 51.māju atrasts 1959.gadā dzimušā Vladimira Ņ. līķis. Vīrietis tikai šogad martā bija atgriezies no ieslodzījuma vietas. Uz mirušā ķermeņa konstatēta griezta brūce kaklā, sistas brūces galvā, kā arī aknu plīsums. Tiesu medicīniskajā ekspertīzē noskaidrots, ka nāve iestājusies no pārgrieztā kakla.

Vladimiru atradis kādas mājas iedzīvotājs, kurš pamanījis, ka uz ielas asins peļķē guļ vīrietis. Viņš izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību, un mediķi konstatējuši, ka vīrietis jau ir miris un nāve iestājusies vardarbīgā ceļā.

Kriminālpolicisti, kuri ieradušies notikuma vietā, nogalinātajā atpazinuši savu agrāko klientu, kuru iepriekš aizturējuši par zādzībām.

Noskaidrots, ka Vladimirs dzīvojis Krūmu ielā 34, kur trīsistabu dzīvoklī vienlaicīgi mitinājušies apmēram astoņi cilvēki. Vladimirs šajā dzīvoklī mitinājies ar savu faktisko sievu 1968.gadā dzimušo Žannu G. no Kuldīgas. Kopā ar ar viņiem dzīvojusi arī šā dzīvokļa saimniece.

Ne Žanna, ne Vladimirs nekur nav strādājuši.

Aptaujājot šā dzīvokļa iemītniekus, noskaidrojies, ka Žanna ar Vladimiru regulāri strīdējušies. 19.maijā no Kuldīgas atbraucis Žannas dēls 1986.gadā dzimušais Jurijs G. Naktī uz 21.maiju Vladimira nav bijis mājās, bet ap pulksten diviem pārnācis un pārnesis baltvīnu, šokolādi un čipsus. Vladimirs un Žanna atkal sastrīdējušies - sieviete pārmetusi civilvīram "staigāšanu apkārt". Dzīvoklī tobrīd atradies arī agrāk par laupīšanām un huligānismu sodītais 1967.gadā dzimušais Dzintars A., ar kuru arī Vladimiram izcēlusies vārdu pārmaiņa un vīrieši sākuši grūstīties. Dzīvokļa saimniece ieteikusi nesaskaņas kārtot uz ielas.

Uz ielas izgājuši Vladimirs, Dzintars, Žanna un arī Jurijs. Pēc brīža Žanna atgriezusies dzīvoklī un no balkona paņēmusi veļas auklu. Pēc tam visi atgriezušies dzīvoklī un uz saimnieces jautājumu - kur ir Vladimirs - atbildējuši, ka esot aizmucis.

Kriminālpolicijas darbinieki noskaidrojuši, ka vispirms trijotne gribējusi vīrieti nožņaugt, bet, kad tas nav izdevies, Žanna viņam iegriezusi kaklā.

Ierosināta krimināllieta par slepkavību.

Policija aizturējusi 1968.gadā dzimušo Žannu G., 1986.gadā dzimušo Juriju G. un 1967.gadā dzimušo Dzintaru A. Visi trīs bijuši alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!