Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizturēja vairākus tūkstošus sporta apģērbu un apavu ar viltotām pazīstamu firmu preču zīmēm, informēja VID Galvenās muitas pārvaldes pārstāve Marika Salmiņa.
Šī gada 14.jūlijā Grebņevas muitas kontroles punktā, pārbaudot kādu no Krievijas iebraukušo kravas automašīnu, muitnieki konstatēja, ka tajā atrodas preces, kas, iespējams, pārkāpj intelektuālā īpašuma tiesības

Bez citām precēm kravā atradās ar preču zīmēm “Nike”, “Adidas”, “Speedo”, “Puma” un “General Motors” marķēti sporta apģērbi (10 922 gab.), ar “Reebok” un “Adidas” preču zīmēm marķēti sporta apavi (560 pāri) un ar preču zīmi “Barbie” marķēti bērnu apģērbi (532 gabali).

Muitniekiem bija aizdomas, ka šīs preču zīmes varētu būt viltotas, tāpēc tika izņemti preču paraugi un nosūtīti preču zīmju īpašnieku pārstāvjiem ar lūgumu sniegt atzinumus. Pagājušā nedēļā saņemti preču zīmju īpašnieku pārstāvju atzinumi par to, ka ekspertīzei nosūtītie apģērbu un apavu paraugi marķēti ar viltotām preču zīmēm “Nike”, “Adidas”, “Reebok”, “Speedo”, “Puma”, “General Motors” un “Barbie”, kādam uzņēmumam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols (APP) par muitas režīma piemērošanu kontrafaktām precēm.

Preces līdz lēmuma pieņemšanai administratīvā pārkāpuma lietā aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!