Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki, aizdomās par mēģinājumu izspiest 30 000 latus no kādas mēbeļu ražošanas firmas īpašniecēm, aizturēja trīs personas, informēja policijā.
18.februārī policisti aizdomās par mēģinājumu izspiest naudu, draudot izplatīt apkaunojošu informāciju, aizturēja trīs personas - 1961.gadā dzimušo Elīnu, 1947.gadā dzimušo Valdi un 1953.gadā dzimušo Juri.

Policijas darbinieku rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētie pretlikumīgās darbības veikuši jau kopš janvāra. Piedraudot ar apmelojošas informācijas izpaušanu un, sūtot gan draudu vēstules, gan īsziņas uz cietušo mobilajiem tālruņiem, no augstāk minētajām personām centušies izspiest 30 000 latus.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas „Par izspiešanu, ja tā izdarīta atkāroti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās,” kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

2005.gada 21.februārī aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

ONAP darbinieki turpina pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot iespējamos noziedzīgā nodarījuma līdzdalībniekus, kā arī personas, kas iespējams cietušas no aizturēto noziedzīgās rīcības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!