Mēģinot aizturēt autozagļus, Jēkabpilī ar pieciem dūrieniem sestdien ievainots policists, pastāstīja Jēkabpils policijas preses sekretāre Sarmīte Daukšte.
Daukšte informēja, ka kriminālpolicijas inspektors pa sava dzīvokļa, kas atrodas Viesītes ielā, logu ieraudzījis, ka divi puišeļi ielien kādā automašīnā, kas novietota pagalmā.

Policists devies pie automašīnas, ieraudzījis, ka viens no jauniešiem darbojas ap aizdedzes atslēgu, savukārt otrs krāmējas pa cimdu nodalījumu. Policists stādījies priekšā un palūdzis uzrādīt spēkrata dokumentus, pēc kā viens no zēniem meties bēgt, toties otru likumsargam izdevies aizturēt un noguldīt uz zemes.

Aizturētais sācis policistam spert un visiem spēkiem mēģinājis izrauties, savukārt policists izsaucis no policijas dežūrdaļas papildspēkus, lai aizturēto nogādātu iecirknī. Kamēr policists gaidījis kolēģus, atgriezies iepriekš aizmukušais zēns un sācis sist policistam pa galvu, bet iepriekš sagūstītais zēns sācis durt policistam ar skrūvgriezi, trāpot vēderā un plecā.

Daukšte pastāstīja, ka "policists dzimis laimes krekliņā, jo dzīvībai svarīgie ķermeņa orgāni netika skarti", bet mazgadīgajiem likumpārkāpējiem izdevies izrauties, un viņi sākuši policistu spārdīt ar kājām un pēc tam aizmukuši no notikuma vietas.

Policijai izdevies mazgadīgos noziedzniekus aizturēt - jaunākais no noziedzniekiem ir 1987.gadā dzimušais A.K., bet otrs - 1983.gadā dzimušais Aleksandrs S. Tomēr, Daukšte pauda, ka policijai ir pamatotas aizdomas, ka Aleksandrs nav nosaucis savu īsto vārdu un, pēc pagaidām nepārbaudītām ziņām, viņš ir piecpadsmitgadīgā A.K. brālis.

Jēkabpils policijas preses sekretāre BNS pastāstīja, ka piecpadsmitgadīgajam noziedzniekam pašreiz policija piemērojusi arestu uz diviem mēnešiem un izmeklētāji skaidro lietas apstākļus, kā arī katra aizturētā lomu notikušajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!