Foto: DELFI
Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 140 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki, bet divi gājuši bojā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Attiecīgi pirmdien, 10. oktobrī, pulksten 16.57 Rīgā, Maskavas ielā automašīnas Volvo vadītāja uzbrauca gājējai, kura ar gūtajām traumām tika nogādāta medicīnas iestādē. Vēlāk gājēja medicīnas iestādē mira. Valsts policija skaidro notikušā apstākļus.

Savukārt pulksten 14.30 Mārupes novadā, Tīrainē, uz Jelgavas ceļa automašīnas BMW vadītājs pie sabiedriskā transporta pieturas "Tīraine" uzbrauca gājējam, kurš mira negadījuma vietā. BMW vadītājs no negadījuma vietas aizbrauca, taču vēlāk tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Policijā informē, ka no 12 cietušajiem pieci bijuši gājēji, bet viens – elektriskā skrejriteņa vadītājs.

Kopumā ceļu satiksmes jomā sastādīti 380 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem astoņi bijuši par braukšanu alkohola reibumā, divi par agresīvu braukšanu, bet 126 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Tāpat Latvijā reģistrētas deviņas velosipēdu zādzības, astoņas zādzības no mājokļiem, četras automašīnu zādzības, kā arī viena laupīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!