Foto: F64
Aizvadītajā diennaktī negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši vairāki bērni, kā arī avārijā cietis kāds 80 gadus vecs vīrs, portālu „Delfi” informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse.

Jēkabpils novada Rubenes pagastā 1993.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Audi 80 Avant", atpakaļgaitā uzbrauca 2011.gadā dzimušam zēnam, kurš pēc tam tika nogādāts slimnīcā. Savukārt sestdien Koknesē, Daugavpils šosejas krustojumā ar 1905.gada ielu, 1964.gadā dzimuša vīrieša vadītā automašīna "VW Sharan" sadūrās ar 1980.gadā dzimuša vīrieša vadīto "VW Passat Variant". Negadījumā cieta 2009.gadā dzimusi meitene, kura tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt Jūrmalā, starp Ķemeriem un Sloku, 1968.gadā dzimusi sieviete, braucot pa Ventspils šoseju ar automašīnu "Volvo", notrieca 2000.gadā dzimušu zēnu, kurš, pēkšņi esot izskrējis uz ceļa braucamās daļas. Cietušajam tika sniegta medicīniskā palīdzība.

Vidzemē 80 gadus vecs vīrietis ,vadot automašīnu "Audi 80", neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Negadījums notika autoceļa Igaunijas robeža-Mazsalaca-Vilzēni-Dikļi 30.kilometrā. Pēc koka taranēšanas automašīna aizdegās, bet autovadītājs tika nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 54 ceļu satiksmes negadījumi, 18 no tiem notikuši Rīgas reģionā, 10 - Vidzemē, 9 - Kurzemē, 9- Latgalē, bet 8- Zemgalē. Deviņos negadījumos cietuši kopumā 11 cilvēki, bojā gājušo nav.

Virse arī informēja, ka VP aizturējusi 52 transportlīdzekļu vadītājus, kuri bijuši alkohola vai narkotisko vielu reibumā, 18 no viņiem bija sēdušies pie automašīnas stūres, bet 34 pārvietojušies uz velosipēda vai mopēda.

Sestdien uz Latvijas ceļiem policisti noformējuši 285 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Visvairāk protokolu (133) policisti noformējuši Rīgas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!