Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī vislielākie kūlas ugunsgrēki izcēlušies Latgalē, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Ludzas novada Isnaudas pagastā notikušas divas ugunsnelaimes. Vienā vietā pērnā zāle dedzināta 50 hektāru (ha) platībā, bet citā vietā šajā pagastā kūla degusi viena hektāra apmērā un nodegusi arī saimniecības ēka 70 kvadrātmetru platībā.

Divi pērnās zāles dedzināšanas gadījumi fiksēti Ciblas novadā. Blontu pagastā zāle degusi 40 ha, bet Zvirgzdenes pagastā - 25 ha platībā.

Aglonas novada Grāveru pagastā degusi meža zemsedze un kūla divu hektāru, bet Daugavpils novada Kalkūnes pagastā - 45 ha platībā.

Krāslavas novada Kalniešu pagastā kūla degusi 50 ha platībā, Gulbenes novada Rankas pagastā degusi meža jaunaudze divu hektāru platībā, bet kūla - pusotra hektāru platībā.

Daugavpils novada Ambeļu pagastā degusi meža zemsedze 1,3 ha un kūla 7,7 ha platībā.

Aizvadītajā diennaktī kopumā pērnā sausā zāle Latvijā dedzināta 190 vietās un bijuši deviņi meža ugunsgrēki, liecina informācijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mājaslapā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī notikuši 233 ugunsgrēki, no tiem desmit - Rīgā, novados - 28, bet citās republikas nozīmes pilsētās - pieci. Cietis viens cilvēks - šorīt plkst.6.18 izsaukums saņemts uz Nīcgales ielu, Rīgā, kur kāpņu telpā dedzis dīvāns un cietis 23 gadus vecs vīrietis.

VUGD aizvadītajā diennaktī veicis 18 glābšanas darbus un saņēmis 36 maldinājuma zvanus.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Maldīgs ir cilvēku priekšstats par to, ka nekas nenotiks, jo ugunsgrēks tiek kontrolēts. Kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta. Vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties, liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!