Foto: VID

Uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas liegušas nelegāli ievest 76 900 cigaretes, portālu "Delfi" informēja VID.

2. jūnijā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraucis kravas vilciens. Pārbaudot vilciena sastāvu, muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem atklājušas akmeņoglēs ieraktus četrus iepakojumus ar cigaretēm. Pārbaudē atbildīgās amatpersonas izņēmuši 40 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā Terehovas muitas kontrolpunktā muitnieki pārbaudījuši no Krievijas iebraukušu kravas automobili. Kontroles laikā automobiļa puspiekabes metāla konstrukcijās konstatētas lūkas. Tās atverot atklājies, ka tajās ir noslēptas cigaretes. Slēptuvē atradušās 19 000 "Bond" markas cigaretes, kas ražotas Kazahstānā.

Slēptuvi palīdzējis atklāt muitas kinologs ar darba suni.

Savukārt 1. jūnijā Silenes muitas kontrolpunktā, skenējot vieglo automobili, atklātas kontrabandas cigaretes. Tās noslēptas jumta konstrukcijā, aiz durvju apšuvumiem, vadītāja un pasažiera sēdekļos, gaisa filtrā un citās slēptuvēs.

Šajā gadījumā izņemtas 17 900 cigaretes "Fest", "Pall Mall", "Matrix", "Queen", "Minsk", "NZ", "Korona" un "Magnat" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem pirmajā gadījumā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Administratīvās lietas nodotas Muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

Abos pārējos gadījumos noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!