Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldē šodien ierosināta krimināllieta par apzinātu nepatiesu ziņojuma sniegšanu, par kuru tur aizdomās uzņēmēju Igoru Kobliņecu. Kā informēja Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Andrejs Civjans, līdz ar jaunās krimināllietas ierosināšanu policija izbeigusi krimināllietu par uzņēmēja slepkavības mēģinājumu.
Krimināllieta pret Kobliņecu ierosināta pēc Krimināllikuma 298.panta 2.daļas - par apzināti nepatiesu ziņojumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu nolūkā panākt krimināllietas ierosināšanu pret kādu personu, ja noziedzīgās darbības saistītas ar smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, ja tas veikts mantkārīgā nolūkā. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Kobliņecam piemērotais drošības līdzeklis joprojām ir palicis nemainīgs - policijas uzraudzība. Krimināllieta ierosināta un lieta par uzņēmēja slepkavības mēģinājumu izbeigta, pamatojoties uz lietā veikto eksperimentu, ekspertīžu rezultātiem un liecībām, teica Civjans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!