Preiļu rajona tiesa šodien apcietināja Viktoru Dembovski, kurš tiek turēts aizdomās par 17 gadus vecas meitenes izvarošanu un nogalināšanu Lielbritānijā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vadītāja Kristīne Mežaraupe.
Tagad Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm būs jālemj par Dembovska izdošanu Lielbritānijas varas iestādēm kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Apcietinājums Dembovskim pirms izdošanas piemērots uz 80 dienām.

Lēmumu par izdošanu pieņems Ģenerālprokuratūra, kad no Lielbritānijas tiks saņemti visi nepieciešamie dokumenti.

Kā ziņots, pagaidām nenoskaidrota persona 16.maijā Londonas rietumos uzbruka Džešmai Raitatai, izvarojot viņu un pēc tam nodurot. Britu policija meklē vīrieti, kurš dzīvojis netālu no Džešmas mājām, bet uzbrukuma dienā pazudis. Lielbritānijas policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka uzbrukuma dienas vakarā viņš Londonā iekāpis vilcienā, aizbraucis uz lidostu, no kurienes devies uz Latviju.

Latvijā sakarā ar šo lietu ceturtdien ieradušies divi Lielbritānijas policijas detektīvi. Skotlendjards uzsver, ka Latvijas tiesībsargājošās institūcijas lietas izmeklēšanā ir bijušas ārkārtīgi izpalīdzīgas.

Kā norāda Lielbritānijas plašsaziņas līdzekļi, tā kā Latvija pērn kļuva par Eiropas Savienības dalībvalsti, Dembovskis varētu tikt izdots salīdzinoši ātri - dažu nedēļu laikā.

Britu policija trešdien publiskoja videonovērošanas kameru uzņemto materiālu, kurā 16.maija dienā redzama Džešma iepērkoties veikalā Londonas ziemeļrietumos. Pēc iepirkšanās viņa iekāpusi autobusā un devusies mājās. Pēc izkāpšanas no autobusa viņa izgājusi cauri nomaļam parkam, kur viņai uzbrukts. Uzbrucējs viņu ievilcis nomaļā, kokiem aizaugušā vietā, izvarojis un trīs reizes iedūris sirdī.

Džešmas vecāki 16.maija vakarā par pazudušo meitu ziņoja policijai, taču viņas līķi izdevās atrast tikai pēc astoņām dienām.

Kā iepriekš Mežaraupe, Dembovskis ir iepriekš piecas reizes sodīts. Pēdējo reizi sodīts par smagu miesas bojājumu izdarīšanu. Pēc soda izciešanas viņš no ieslodzījuma vietas atbrīvots 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!