Foto: F64

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi SIA "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) lūgumu apturēt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu anulēt apraides atļaujas programmām "Pirmais Baltijas kanāls Lietuva" un "Pirmais Baltijas kanāls Igaunija," līdz ar to šīs programmas neatgriezīsies Latvijas informatīvajā telpā, portālu "Delfi" informēja NEPLP.

NEPLP aprīlī lēma anulēt apraides atļaujas programmām "Pirmais Baltijas kanāls Lietuva" un "Pirmais Baltijas kanāls Igaunija", jo PBK patiesais labums guvējs Oļegs Solodovs ar šī gada 8. februārī spēkā stājušos tiesas spriedumu sodīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret valsti, pārkāpjot starptautisko organizāciju noteiktās sankcijas.

PBK vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar lūgumu apturēt NEPLP lēmuma darbību, nosakot pagaidu aizsardzību. Lūgums apturēt lēmuma darbību tika noraidīts. Par šo tiesas lēmumu tika iesniegta blakus sūdzība, taču arī Administratīvā apgabaltiesa lēma par pagaidu aizsardzības lūguma noraidīšanu, pirmās instances tiesas lēmumu atstājot negrozītu. Administratīvās apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams un stājas spēkā tā pieņemšanas brīdī.

"Tas nozīmē, ka šīs programmas neatgriezīsies Latvijas informatīvajā telpā," norādīja NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Tāpat NEPLP norāda, ka šobrīd turpinās tiesvedības citās lietās, kas saistītas ar programmu izslēgšanu no Latvijas informatīvās telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!