Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien piekritusi par narkotiku kontrabandu notiesātā Rolanda Priverta pirmstermiņa atbrīvošanai no cietuma, sēdi noturot divas stundas pirms presei paziņotā laika.
Kā Matīsa cietuma administrācijā šodien plkst.13, kad bija paredzēts sākt izbraukuma tiesas sēdi, uzzināja aģentūras LETA un vēl četru masu saziņas līdzekļu pārstāvji, tiesas sēde notikusi un lēmums pieņemts jau šodien plkst.11. Taču par sēdes sākuma laika pārcelšanu žurnālisti iepriekš netika informēti. Pagaidām nav zināms, vai Priverts jau atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Kā ziņots, marta sākumā Matīsa cietuma administratīvā komisija atbalstīja par narkotiku kontrabandu notiesātā Rolanda Priverta pirmstermiņa atbrīvošanu. Likums paredz, ka ieslodzītais var lūgt atbrīvošanu pirms termiņa, kad viņš ir izcietis divas trešdaļas piespriestā brīvības atņemšanas soda. Priverts cietumā atrodas četrus gadus.

Šajā narkotiku kontrabandas lietā kopā ar Privertu tika notiesāta arī Daira Silava, kura no cietuma atbrīvota pagājušā gada maijā.

Kā ziņots, Augstākā tiesa 2000.gada novembrī kontrabandā apsūdzētajam bijušajam Latvijas Modeļu asociācijas vadītājam Rolandam Privertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, bet Silavai - uz pieciem, abiem ar mantas konfiskāciju.

1963.gadā dzimusī Silava un 1962.gadā dzimušais Priverts 1999.gada 30.janvārī tika aizturēti Rīgas lidostā, kur bija ieradušies ar reisu Karakasa-Ņujorka-Parīze-Cīrihe-Rīga. Pie Silavas atrada 1,860 kilogramus kokaīna aptuveni 100 000 latu vērtībā. Pie Priverta atrada 0,9 gramus kokaīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!