Rīgas tiesas apgabala prokuratūra pagājušajā nedēļā cēlusi apsūdzību bijušajam "Rīgas komercbankas" padomes loceklim Igoram Ivanovam. Kā ziņots, Igora Ivanova vārds pirms laika tika minēts saistībā ar bijušā virsprokurora Oļģerta Šabanska vārdu.
Saeimas deputāts Jānis Ādamsons ģenerālprokuroram Jānim Maizītim ir iesniedzis divu kontu numurus Vācijas komercbankās, caur kuriem Šabansks, iespējams, saņēmis 100 000 ASV dolāru par kādas krimināllietas izbeigšanu. Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska aģentūru LETA informēja, ka lieta, kurā Ivanovam celta apsūdzība, nav iekļauta saistībā ar Šabanska iespējamajiem likumpārkāpumiem pārbaudāmo lietu sarakstā. Ivanovs figurējis vairākās krimināllietās un šis prokuratūras lēmums nav saistāms ar iepriekšminēto pārbaudi.

Vienlaikus arī izskanēja ziņas par Ivanova krāpnieciskajām darbībām, par kurām tika ierosinātas vairākas krimināllietas, no kurām viena mīklainos apstākļos izbeigta. Šīs krimināllietas izmeklēšana tās īpašā nozīmīguma dēļ bija Šabanska uzraudzībā.

Svētdien, 11.martā, Ivanovs tika aizturēts lidostā "Rīga", no kurienes viņš vēlējās izceļot uz Kijevu. 1995.gada sākumā SIA "I.V.I." ģenerāldirektors Igors Ivanovs, AS "Rīgas komercbanka" bijušais padomes loceklis, ļaunprātīgi izmantojot uzticību, ar viltu trijās Rīgas bankās un no privātpersonām saņēma nenodrošinātus kredītus kopumā par vairāk nekā simts tūkstošiem ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!