Foto: Shutterstock

Pirmdien, 26. oktobrī, Valsts policija Rīgā aizturējusi kādu vīrieti, kurš vēlējies apzagt dzīvokli, bet nozieguma vietā aizmidzis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pirmdien Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Sparģeļu ielu, kur dzīvokļa saimnieki atnākuši mājās un atraduši tur guļam nepazīstamu vīrietis.

Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka 1985. gadā dzimis vīrietis alkohola reibumā bija iekļuvis dzīvoklī un centies nozagt dažādas tur atrastās mantas. Taču zādzības laikā ļaundaris aizmidzis.

Savukārt svētdien, 25. oktobrī, Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz dzīvokli Bruņinieku ielā. Kaimiņi bija pamanījuši kādu vīrieti, kurš centies iekļūt svešā dzīvoklī.

Notikuma vietā policisti aizturējuši 1966. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau bija nozadzis dažādas dzīvoklī atrastās mantas.
Abi aizturētie vīrieši arī iepriekš sodīti par mantiska rakstura noziegumiem, norāda policija.

Patlaban pret aizturētajiem sākti kriminālprocesi par zādzību, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!