Foto: Valsts policija
Ceturtdien, 6. oktobrī, Iļģuciemā kāds jaunietis no automašīnas vadītāja nozadzis telefonu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ap pulksten 17:00 Iļģuciemā kādā automašīnā, kura stāvējusi pie sarkanās luksofora gaismas, pa blakussēdētāja durvīm iekāpis kāds jaunietis. Viņš šoferim prasījis viņu aizvest līdz konkrētai vietai. Šoferis vairākas reizes atteicis jaunietim, taču jaunietis bijis uzstājīgs un nevēlējās izkāpt no automašīnas. Beigās automašīnas vadītājs piekritis jaunieti aizvest.

Kad jaunietis izkāpis no automašīnas, šoferis pamanījis, ka viņam ir pazudis telefons, kurš atradies uz pasažiera sēdekļa. Vīrietis sapratis, ka viņa telefonu varēja paņemt tikai bezkaunīgais jaunietis.

Vīrietis uzreiz devies atpakaļ uz vietu, kur jaunieti izlaidis un sastapis tur šo jaunieti, kurš nesteidzīgi tajā brīdī pastaigājies. Automašīnas vadītājs prasījis atdot viņa telefonu, taču jaunietis sākumā atteicies. Tajā brīdī, kad cietušais piedraudējis ar policiju, jaunietis sadusmojies un iesitis vīrietim pa seju.

Vīrietis jaunietim pretojies, taču viss beidzies ar to, ka jaunietis iemetis telefonu atpakaļ vīrieša automašīnā un spēcīgi iesitis vīrietim pa galvu. Cietušais atradies bezsamaņā līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās brīdim.

Konfliktu redzējuši aculiecinieki, kuri noķēruši jaunieti un izsaukuši Valsts policiju.

Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturējuši 1991. gadā dzimušo jaunieti, kurš jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā gan par sīkām zādzībām, gan par atrašanos narkotisko vielu reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot transportlīdzeklī, kā arī par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādiem noziegumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!