Atestācijā Ekonomikas policijas birojā (EPB) atklājies, ka seši biroja darbinieki neatbilst ieņemamajam amatam, bet 20 darbiniekiem noteikta atkārtota atestācija pēc sešiem mēnešiem. Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns informēja, ka trīs EPB darbinieki atestāciju nav izgājuši slimības vai citu attaisnojošu iemeslu dēļ.
Savukārt amatiem neatbilstošajiem darbiniekiem būs vai nu jāmaina amats, vai arī jāatstāj dienests policijā, skaidroja Leiškalns. Pirms atestācijas EPB bija 226 štata vietas, bet nokomplektētas tikai 200. Policijā galvenā problēma ir kvalificētu kadru trūkums - šī tēma bija aktuāla jau pirms atestācijas, bet pēc atestācijas EPB šis jautājums kļūs vēl aktuālāks, norāda Leiškalns. Viņš atzina, ka EPB ārpuskārtas atestācija atklājusi visu Valsts policiju skarošas problēmas.

Leiškalns arī pauda Valsts policijas priekšnieka Jura Rekšņas viedokli, ka darbinieku profesionālā sagatavotība kopumā atbilst atestācijas prasībām. Rekšņa norādījis, ka situācija kopumā policijā ir smaga - trūkst vidējā vadošā personāla, jo cilvēkiem trūkst motivācijas darbam policijā.

Leiškalns arī informēja, ka kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs, vērtējot atestācijas rezultātus, norādījis - atestācija uzrādījusi nepilnības EPB struktūrvienību darba organizācijā - piemēram, ne visās Rīgas rajonu policijas nodaļās ir EPB darbinieki.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uzdeva veikt birojā ārkārtas atestāciju, lai izvērtētu darbinieku rīcības ētiskumu un atbilstību ieņemamajiem amatiem. Šādu rīkojumu ministrs izdeva pēc tam, kad vairāku EPB darbinieku vārdi izskanēja medijos saistībā ar gaļas kontrabandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!