Valmieras muita sadarbībā ar policiju nedēļas nogalē muitas punktā "Pededze" aizturējusi divus kravas mikroautobusus ar apjomīgām kontrabandas kravām - vienā atklātas 1 272 000 kontarbandas cigaretes "Prima" bez filtriem, bet otrā - ap 1000 litriem spirta un 100 kilogrami putraimu.
Kā uzzināja tiesībsargājošajās iestādēs, vienā no mikroautobusiem, "Renault Traffic", kuru vadījis 1980.gadā dzimušais Alūksnes rajona iedzīvotājs Jevgeņijs V., pārbaudē atklātas kontrabandas cigaretes, 300 litri alkohola un dažādi pārtikas produkti.

Kā informē Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre, Jevgeņijs V. bez muitas kontroles mēģināja Latvijā ievest 106 kastes jeb 63 600 paciņas cigarešu "Prima", un cigarešu aptuvenā vērtība ir Ls 9540.

Mikroautobusa "Renault Traffic" pārbaudes laikā arī konstatēts, ka tā kravas nodalījumā atrodas ne tikai cigaretes, bet arī deviņas pudeles 40% degvīna "Moskovskaja" un divi maisi jeb 100 kilogramu putraimu.

Pēc Valmieras policijas sniegtās informācijas, pārbaudot citu mikroautobusu "Renault Master", īpašā slēptuvē zem salona grīdas atrasti 1000 litri spirta. Kā informē VID, pēc mikroautobusa "Renault Traffic" pārbaudes sastādīts protokols pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa. Lietas materiāli nodoti Kontrabandas apkarošanas centram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!