Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) atklājusi divus organizētus tīklus, kas Latvijā vervējuši sievietes un sūtījuši seksuālai izmantošanai uz Norvēģiju un Kipru, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.
Pagājušās nedēļas nogalē ONAP aizdomās par sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu seksuālai izmantošanai uz ārvalstīm aizturēja vienu no organizētas grupas dalībniekiem - 1977.gadā dzimušo Ediju P. Šī ir pirmā reize, kad Latvijā tiek atklāts un novērsts prostitūtu nosūtīšanas kanāls uz Norvēģiju.

Aizdomās turēto personu ONAP aizturēja noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī. Edijs P. Latvijā vervēja un nosūtīja sievietes uz Norvēģiju, kur sievietes sagaidīja citi grupas dalībnieki, kuri tālāk organizēja viņu nodošanu seksuālai izmantošanai. Trešdien Edijam P. tika piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

Savukārt šonedēļ ONAP aizdomās par sieviešu nosūtīšanu uz Kipru seksuālai izmantošanai aizturēja trīs darbā iekārtošanas firmas darbiniekus, kā arī vienu Kipras pilsoni.

Operatīvās meklēšanas laikā kādā darbā iekārtošanas firmā aizturēta šīs firmas direktore, 1969.gadā dzimusī Irina, viņas vīrs, 1966.gadā dzimušais Andrejs un 1976.gadā dzimusī Olga. Tāpat aizdomās par līdzdalību tika aizturēts Kipras pilsonis Maikls S.M. (Michael S.M.), kurš ir kādas nodarbinātības aģentūras īpašnieks Larnakā (Kipra).

Latvijas darbā iekārtošanas firmai, kura piedāvāja cilvēkiem darbu Šveice, Kiprā un Vācijā, bija noslēgts līgums ar Maiklam piederošo nodarbinātības aģentūru par personu iekārtošanu darbā Kiprā. Aizturētās personas izplatīja informāciju par darba iespējām Kiprā dejotājām, oficiantēm, apteksnēm. Nenoformējot oficiālus darba līgumus, sievietes tika nogādātas Kiprā, kur tās sagaidīja Maikls un tālāk organizēja sieviešu nodošanu seksuālo pakalpojumu sniegšanai.

Policija turpina pirmstiesas izmeklēšanu abās lietās, meklējot pierādījumus par grupas noziedzīgajām darbībām Norvēģijas lietā, un pārbaudot informāciju par iespējamo noziedzīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizāciju, izmantojot Kipras lietā iesaistīto firmu komercdarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!