Oktobra sākumā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde sadarbībā ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) un Lietuvas Kriminālpoliciju pārtrauca narkotisko vielu kontrabandas kanāla darbību no Lietuvas, informēja VID Komunikāciju nodaļā.
Par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu un narkotisko vielu glabāšanu lielos apmēros otrdien, 15.novembrī tika aizturēts vairākkārt tiesāts 1956.gadā dzimis vīrietis.

VID Muitas kriminālpārvaldes un ONAP rīcībā jau iepriekš bija informācija par to, ka kāda persona nodarbojas ar narkotisko vielu tirdzniecību, ievedot preci no Lietuvas, realizācijai Latvijā. 12.oktobrī Dobeles rajonā robežkontroles punktā “Žagare” par minētā nozieguma izdarīšanu tika aizturēts vairākkārt tiesātais 1956.gadā dzimis vīrietis. Pie aizturētās personas tika izņemti vairāk kā 50 gramu amfetamīna.

Tajā pašā dienā, 12.oktobrī, VID Muitas kriminālpārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu kontrabandu un narkotisko vielu glabāšanu lielos apmēros. Par minētā nozieguma izdarīšanu Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tomēr šī gada 14.oktobrī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa aizturētajam atteica kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, norāda VID. Pēc lēmuma pārsūdzēšanas Rīgas Apgabaltiesa pieņēma lēmumu vīrietim piemērot drošības līdzekli – apcietinājums, taču vīrietis uz tiesas sēdi neieradās un no izmeklēšanas izvairījās.

Tiesībsargājošām iestādēm bija jāveic atkārtoti meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki sadarbībā ar ONAP vakar, 15.novembrī vīrieti tomēr aizturēja. Sīkāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!