Foto: Valsts policija
Pirmdienas, 5. oktobra, vakarā sabojāta Rīgā tajā pašā dienā atklātā izstāde "Maidana cilvēki", portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pirmdienas vakarā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Centra iecirknis saņēmis informāciju par ekspozīcijas "Maidana cilvēki", kas atradusies Brīvības bulvāra centrālajā daļā, sabojāšanu.

Policijā par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vaicāts, kā iespējams, ka dienas laikā iepretim Ministru kabinetam trīs vīrieši var vairākas minūtes netraucēti ārdīties, policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis portālam “Delfi” norādīja, ka visiem potenciālajiem likuma pārkāpējiem blakus nolikt policistu nav iespējams. Šajā gadījumā policija zvanu par notikušo saņēmusi tikai tad, kad no nozieguma izdarīšanas brīža jau bija pagājušas vairākas minūtes. Tādēļ ļaundarus "pa karstām pēdām" notvert neesot bijis iespējams, skaidro policija.

Sadovskis vienlaikus atgādina, ka notveršana notikuma vietā nav vienīgais nozieguma atklāšanas veids. Lielākā daļa noziegumu policija atklājot izmeklēšanā. Viņš norāda, ka arī šajā gadījumā sāktajā kriminālprocesā notiek aktīva izmeklēšana, lai likuma pārkāpējus aizturētu.

Iespējamie vandaļi internetā izvietojuši uzbrukuma video, kuru tālāk publiskojuši arī vairāki Latvijas mediji. Ņemot vērā Valsts policijas lūgumu un izmeklēšanas intereses, portāls "Delfi" šo uzbrucēju video nepublicē.

Izstādi "Maidana cilvēki" Rīgā bija paredzēts atklāt jau šā gada maijā – Austrumu partnerības samita laikā, taču nelabvēlīgās laika prognozes dēļ tās atklāšana tika atcelta.

Izstādes autors ir fotomākslinieks Sergejs Meļņikofs. Izstāde ir brīvdabas projekts, kura ietvaros uz Brīvības bulvāra Rīgā bija plānots izvietot saliekamas metāla konstrukcijas ar lielformāta fotogrāfijām.

Izstādes "Maidana cilvēki" Eiropas debija Rīgā notika 5. oktobrī, kad Brīvības bulvārī, Brīvības pieminekļa tuvumā, izstāde tika atklāta.

Izstādes organizatori iepriekš stāstīja, ka izstāde ceļos pa Eiropas galvaspilsētām, kā arī pa lielajām ASV un Kanādas pilsētām, tālāk maršrutā plānotas Japānas pilsētās, Austrālija un Singapūra.

Pirms Rīgas izstāde bijusi apskatāma Kijevā un Čīles galvaspilsētā Santjago.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!