Foto: Valsts policija

Valsts robežsardze (VRS) sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) aizturējusi starptautisku kontrabandistu grupējumu, pie kura atrasti 8,6 miljoni kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, informēja VRS.

Aizturēšanas operācijas laikā robežsargi aizturēja kravas furgonu, kurā atradās 4 343 400 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, vieglo transportlīdzekli, kā arī noziedzīgā grupējuma dalībniekus - divus Lietuvas pilsoņus, dzimušus 1982.gadā un 1990.gadā, un trīs Baltkrievijas pilsoņus, kuri dzimuši 1992., 1987. un 1983.gadā.

Par konstatēto faktu VID Muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess.

Turpinot izmeklēšanu, VRS sadarbībā ar VID Muitas policijas pārvaldi Rīgā, Torņakalna stacijā veica pārbaudi vienam no dzelzceļa vagoniem, kā rezultātā tika konstatēta slēptuve ar 4 288 000 kontrabandas cigaretēm, kurām bija Baltkrievijas akcīzes marķējums.

Kopumā tika izņemtas 8 631 400 kontrabandas cigaretes, un kopā nenomaksātie nodokļi valstij sastāda aptuveni vienu miljonu eiro.

Pret aizturētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas saistīti ar brīvības atņemšanu.

Atklājot šo kontrabandas gadījumu, izjaukta organizētās noziedzības kontrabandas pārvietošanas shēma regulārai liela apmēra kontrabandas cigarešu ievešanai Latvijā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!