Foto: DELFI
Svētdien atrasti noslīkuši visi no Sedas tīreļa dīķos pazudušajiem trīs makšķerniekiem, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Vetere stāsta, ka pirmā vīrieša līķi ūdeņos izdevies atrast ar ķekšu palīdzību.

Ap pulksten 12:20 ūdenslīdēji atraduši arī otru makšķernieku. Vīrieša līķis atrasts netālu no vietas, kur no rīta svētdien atrasts pirmais nolīkušais.

Savukārt pēcpusdienā netālu no krasta glābēji atrada arī trešo makšķernieku. Vīrietim acīmredzot bija izdevies aizpeldēt tālāk no nelaimes vietas, nekā viņa biedriem, taču krastā nokļūt spēka nav pieticis.

Svētdien meklēšanā piedalās vairāk kā 20 ūdenslīdēji, starp tiem ir 17 VUGD glābēji, policisti un brīvprātīgie sertificētie ūdenslīdēji.

Redzamība purva ūdeņos ir ļoti slikta, kā norāda Vetere, neredz pat izstieptas rokas attālumā, un visa meklēšana notiek galvenokārt uz tausti. Pirmā makšķernieka līķis atrasts vietā, kur pirms tam uzieti airi un citas mantas.

Dīķa krastā glābējiem ir sakurts ugunskurs, kur iespējams padzerties siltu tēju un ap pusdienlaiku būs pieejama arī silta zupa. Vetere norāda, ka no notikuma vietas līdz tuvākajai apdzīvotajai vietai ir krietns gabals, tamdēļ glābēji atvelk elpu turpat krastā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 17.novembrī trīs 1965.gadā, 1969.gadā un 1972.gadā dzimuši vīrieši ar laivu devās makšķerēt Sedas purva dīķos un pazuda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!