Pazudušā vindsērfinga instruktora Andra Bīriņa vējdēlis bez buras otrdien atrasts Buļļupē, pie Daugavas ietekas jūrā, informēja "Burusporta" kaitborda instruktors Kaspars Bebris.
Buras neesamība varētu būt skaidrojama ar to, ka Bīriņš, iespējams, mēģinājis mainīt buras stāvokli uz dēļa, bet tas nav izdevies, pieļāva Bebris.

Pastāv arī iespēja, ka, nespējot ietekmēt vējdēļa gaitu, bura tīši nomesta no dēļa un braucējs mēģinājis airēties krastā. Dēļa apskate neliecina, ka bura varētu būt pati notrūkusi vējā, stāstīja Bebris.

Vindsērfinga instruktors devies jūrā ar vējdēli, pūšot krasta vējam. Šāda rīcība ir nepareiza, jo braucējs tiek iepūsts tālāk jūrā.

Policija par atrasto vējdēli tiks informēta, solīja Bebris.

Kā ziņots, policijā šonedēļ vērsās Bīriņa māte, kura informēja, ka viņas dēls 24.maijā ar automašīnu "Toyota" devies nezināmā virzienā, bet līdz šīm mājās nav atgriezies.

Vīrieša automobilis atrasts Jūrmalā, Pumpuros, pie "Burusporta" vindsērfinga skolas konteinera, bet konteinerā bija atstātas viņa mantas. Bīriņa vindsērfinga ekipējums nav atrasts, tādēļ policijas darbinieki uzskata, ka viņš devies sērfot jūrā.

Bebris iepriekš stāstīja, ka uzņēmums noskaidrojis - vindsērfinga skolas konteineram, kurā glabā inventāru, signalizācija atvienota 24.maijā ap plkst.13.30. No konteinera paņemts viens vindsērfinga komplekts un hidrotērps.

Pēc Bebra teiktā, viss liecina, ka Bīriņš, kurš ir labs braucējs, todien devies jūrā. "Vēja stiprums nav bijis liels - seši septiņi metri sekundē, taču tas pūta jūrā," atzina instruktors.

Bīriņš pērn strādājis Pumpuros vindsērfinga skolā pa instruktoru, un bija plānots, ka šogad viņš darbu turpinās. Pērn Bīriņš esot vienatnē ar vējadēli no Jūrmalas aizbraucis līdz Ragciemam un atpakaļ, kas apliecina viņa profesionālās spējas, taču, iespējams, šoreiz noticis kas neparedzēts.

Jūrmalas policija par Bīriņa pazušanu uzsākusi kriminālprocesu. Policija informēja, ka 1973.gadā dzimušais vīrietis ir 180 centimetrus garš, normālas miesas uzbūves, gaišiem pelēkiem īsiem matiem, uz zoda, kā arī uz virslūpas ir rēta, zilgani pelēkas acis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!