Sestdien Madonas rajona Ļaudonas pagastā kādā fermā atrastas 22 beigtās cūkas, kuras visticamāk, mirušas no bada, sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta Madonas pārvaldes vadītāja Velta Veigure.
Kā informēja Veigure, fermas sākotnējā apskatē atklāts, ka telpa, kur atradās cūkas, bijusi ļoti netīra, pilna ar mēsliem, beigtie dzīvnieki burtiski iegrimuši mēslos, nav bijis iespējams noteikt, kur atrodas dzīvnieku siles. Iespējams, ka dzīvnieki miruši jau janvārī, jo ķermeņi ir stipri sadalījušies, pauda Veigure.

Patlaban kūtī saskaitītas 22 cūkas, bet to skaits, iespējams, būs lielāks, jo daži dzīvnieku ķermeņi varētu būt pilnībā apsegti ar mēsliem. Policijā sacīja, ka kūts, kurā atrodas beigtās cūkas, pieder kādam Jānim O., taču viņš to izīrējis vietējam zemniekam Valdim E., kam pieder arī liellopu ferma. Policija gatavojas iztaujāt zemnieku par cūku nobeigšanās iemesliem.

Šodien Ļaudonas pagasta padome gatavojas vienoties ar vietējiem vides organizāciju pārstāvjiem par vietu, kur beigtās cūkas aprakt, tad arī būs iespējams iegūt paraugus sekcijas veikšanai un precīzāka nāves cēloņa noteikšanai, pauda Veigure.

Madonas rajona policijas pārvaldes Ļaudonas iecirkņa priekšniece Ilze Auziņa pastāstīja, ka pret beigto dzīvnieku īpašnieku, iespējams, ierosinās krimināllietu par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem, taču par apsūdzības celšanu lems pēc veterinārās ekspertīzes rezultātu saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!