Policija pirmdien Tukuma rajona mežā uzgājusi 2001.gadā Slampes pagastā bez vēsts pazudušas divpadsmitgadīgas meitenes mirstīgās atliekas.
Iekšlietu ministrs Māris Gulbis trešdien žurnālistus informēja, ka policija mežā atradusi ar zariem apklātu meitenes galvaskausu un citas ķermeņa daļas, kā arī skolas somu ar grāmatām, pēc kuras izdevies identificēt mirušo.

No policijas informācijas izrietot, ka meiteni varētu būt notriekusi automašīna. "Meiteni notriekusi kāda automašīna, bet pēc tam tajā sēdošie viņu, dzīvu vai mirušu, ievilkuši mežā, apklājuši ar zariem un atstājuši," sacīja Gulbis.

Ministrs, apelējot pie vainīgo sirdsapziņas, aicināja viņus ierasties Iekšlietu ministrijā (IeM) un izstāstīt par notikušo. Tāpat Gulbis aicināja pieteikties visus iespējamā satiksmes negadījuma aculieciniekus.

Tukuma rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Helmuts Lukačovs BNS pastāstīja, ka 12 gadus vecā Slampes pamatskolas audzēkne pazuda 2001.gada 14.septembrī. Meitenītes māte, kurai todien bijis nepieciešams aiziet līdz pasta nodaļai, piekodinājusi meitai atgriezties mājās pēc iespējas ātrāk, negaidot, kad viņu no četrus kilometrus attālās skolas atvizinās skolēnu pārvadāšanai paredzētais autobuss. Tas no skolas vienmēr kursē plkst.16.

Meitene pēdējoreiz redzēta plkst.11.30, kad viņa izgājusi no skolas. Taču tā kā mājās viņa nav atgriezusies ne kājām, ne arī ar skolas autobusu, māte vērsusies policijā. Likumsargi pārmeklējuši meža masīvu, kas atrodas no meitenes mājām uz skolu vedošā ceļa malā, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki pārmeklējuši netālu no skolas esošo ūdenskrātuvi. Taču meitene nav atrasta, un pēc vairākām dienām meklējumi pārtraukti.

Meitenes mirstīgās atliekas un skolas somu pirmdien Ķemeru nacionālā parka teritorijā blakus Rīgas-Ventspils šosejai pie Vēršupītes atradis kāds nacionālā parka inspektors. Vīrietis par atradumu nekavējoties ziņojis policijai. Policija ierosinājusi krimināllietu par slepkavību. Tā kā meitenītes līķis atrasts aptuveni astoņus kilometrus no skolas, kur viņa redzēta pēdējoreiz, vienīgā šobrīd izvirzītā iespējamā versija esot - meiteni notriekušajā automašīnā sēdošie, lai slēptu pēdas, bērnu ar auto aizveduši no notikuma vietas un izmetuši mežā tur, kur viņu neviens neiedomātos meklēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!