Otrdien pievakarē Valmieras rajonā atrasti ieroči, ar kuriem noslepkavots Valkas uzņēmējs Andrejs Sīmanis un aplaupīta "Latvijas pasta" automašīna, pastāstīja Valkas rajona Kriminālpolicijas priekšnieks Guntis Grāvis.
Grāvis pastāstīja, ka līdz šim noziegumu ieroči nebija atrasti, jo aizturētie noziedznieki tos bija paslēpuši. Atrasta apgriezta medību bise, no kuras šauts uz uzņēmēju, un vēl viena pistole, kas arī izmantota šajā pašā noziegumā. Izdevies atrast arī pistoles, ko jaunieši atņēmuši Latvijas pasta automašīnas darbiniekiem aplaupīšanas laikā.

Jau ziņots, ka noslēgumam tuvojas izmeklēšana Valkas rajona uzņēmēja Andreja Sīmaņa slepkavības un "Latvijas pasta" automašīnas aplaupīšanas lietā, aizdomās par šiem noziegumiem aizturēta sešu jauniešu grupa, no kuriem viens ir Valkas pagasta amatpersonas dēls. Nākamās nedēļas beigās lietu plānots nodot Vidzemes tiesu apgabala prokuratūrai.

Jāatgādina, ka Sīmaņa līķis ar piecām šautām brūcēm galvā tika atrasts Valkas rajonā 1.februārī. Sīmanis atrasts nošauts apmēram 30 metru no autoceļa Valka-Smiltene. Nošautā dienesta automašīna ar izšautu kreisās puses aizmugurējo durvju stiklu atrasta 4,5 kilometrus no notikuma vietas kādā stāvlaukumā pie Gaujas upes. Notikuma vietā eksperti secinājuši, ka viņš, iespējams, nošauts ar medību skrotīm.

Sīmanis, kam pieder pagasta lielākais uzņēmums - kokapstrādes SIA "Ieviņas S", nogalināšanas vakarā ar automašīnu vedis algu - vairākus tūkstošus latu - uzņēmuma darbiniekiem uz kokzāģētavu. Noziegums acīmredzot bijis izplānots jau iepriekš, jo autoceļš aizšķērsots ar sniega valni, lai automašīna būtu spiesta apstāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!