Foto: LETA
Piektdien, 8. oktobrī, likumsargi Skaistkalnē apturēja kādu automašīnas vadītāju, kurš brauca ar ātrumu 66 kilometri stundā. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa sākšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis amatpersonai deva 30 eiro.

Policijā par notikušo ir uzsākts viens kriminālprocess un viens administratīvā pārkāpuma process, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Policists Skaistkalnē, Rīgas ielā, apturēja kravas transportlīdzekli "Mercedes-Benz Actros", kuru vadīja 1956. gadā dzimis vīrietis. Viņš brauca ar ātrumu 66 km/h vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 50 km/h.

Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma procesa sākšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis deva policistam 30 eiro kukuli.

Par minēto faktu pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonām, kā arī sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu un piemērots naudas sods 80 eiro.

Likumsargi vērš uzmanību, ka Krimināllikumā par kukuļdošanu paredzētie sodi ir īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods vai brīvības atņemšana no pieciem līdz desmit gadiem.

Par katru individuālo gadījumu soda apmēru spriež tiesa, norāda policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!