Foto: Valsts polcija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles un Tukuma iecirkņu policisti 9. janvāra priekšpusdienā aizturējuši ātruma pārsniedzēju, kas bēga no policijas. Aizturētajam vīrietim nebija derīgas vadītāja apliecības, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

9. janvārī Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa Ceļu policijas ekipāža ar netrafarētu automašīnu kontrolēja ātrumu uz autoceļa Rīga – Liepāja. Atrodoties Dobeles novada Annenieku pagastā, ap pulksten 11.07 virzienā no Liepājas uz Rīgu tika fiksēts braukšanas ātruma mērījums 140 kilometri stundā vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā.

Policisti lēmuši apturēt šo automašīnu un ieslēguši bākugunis, savukārt konkrētā automašīna, nesamazinot braukšanas ātrumu, pabraukusi garām dienesta automašīnai un, palielinot braukšanas ātrumu, devusies Rīgas virzienā. Dobeles policijas ekipāža veikusi apgriešanās manevru un sākusi pakaļdzīšanos, ziņojot par to reģionālajam operatīvās vadības dienestam.

Braukšanas ātrumu pārsniegusī automašīna "Opel Vectra Caravan" nogriezusies uz ceļa Dobele – Lestene – Tukums. Dobeles policijas ekipāža turpinājusi sekot automašīnai, no Dobeles novada pārbraucot Tukuma novada administratīvajā teritorijā, līdz Lestenes pagasta vienā no ceļiem automašīnai "Opel Vectra Caravan" priekšā izbraukusi trafarēta, ar ieslēgtu gaismas un skaņas signālu aprīkota Tukuma policijas ekipāžas automašīna. Notikusi sadursme – automašīna "Opel Vectra Caravan" nebremzējot ietriekusies Tukuma policijas ekipāžas automašīnā. Sadursmes trieciena dēļ automašīna "Opel Vectra Caravan" nobraukusi no ceļa kokā.

Policijā noskaidrota automašīnas "Opel Vectra Caravan" vadītāja identitāte. Pie stūres bija sēdies 1994. gadā dzimis vīrietis. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde norāda, ka automašīnas "Opel Vectra Caravan" vadītājs bija sēdies pie stūres bez derīgas vadītāja apliecības un pārsniedzis maksimāli atļauto braukšanas ātrumu, par ko ticis noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Tāpat atsevišķs administratīvā pārkāpuma protokols noformēts par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu. Par nepakļaušanos policijas darbinieka norādījumam apturēt automašīnu būs jālemj tiesai.

Pārbaudot automašīnas datus, atklājies, ka automašīnai "Opel Vectra Caravan" bija piestiprinātas citas automašīnas valsts numura zīmes. Arī par to vadītājam būs jāatbild normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus, tostarp vīrieša rīcības motīvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!