Trešdien policija Daugavpilī aizturēja trīs cilvēkus ar 170 gramiem narkotiku - 150 gramiem amfetamīna un 20 gramiem marihuānas, portālu "Delfi" informēja policijā.

Aizturētie ir divi 1962. un 1973.gadā dzimušie vīrieši un viena 1976.gadā dzimusī sieviete. Visas personas ir agrāk vairakkārt tiesātas.

Turklāt, kā norāda policijā, vecākais vīrietis tikai aizvadītajā gadā atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kur pavadīja 15 gadus par divkāršu slepkavību. Pašlaik viņš ir aizturēts un tiek lemts drošības līdzekļa veids, bet pārējam personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Ierosināts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana un pārsūtīšana realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšana, ja tās izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!