Pēdējo divu dienu laikā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki aizturējuši divu nopietnu organizētās noziedzības grupu dalībniekus, kuri nodarbojās ar narkotisko vielu vairumtirdzniecību, portālu “Delfi” informēja policijā.
Kopumā policijas darbinieki atrada un atsavināja aptuveni pusotru kilogramu dažādu narkotisko vielu, kuru melnā tirgus vērtība ir aptuveni 15 000 latu.

Policisti 6.jūlijā, operatīvo pasākumu rezultātā, Rīgā, Dammes ielā nozieguma izdarīšanas brīdī, aizdomās par narkotisko vielu realizāciju aizturēja 1975.gadā dzimušo Vladimiru. Vīrietis jau agrāk sodīts par nelikumīgām darbībām ar narkotiskajām vielām. Tāpat policijas darbinieki aizturēja 1969.gadā dzimušo Genādiju. Pie vīriešiem atrada un atsavināja 1182,5 gramus metamfetamīna, kā melnā tirgus vērtība ir aptuveni 11 825 latu. Vēl policijas darbinieki atsavināja 194 dažāda kalibra patronas, izjauktu pistoli un plastītam līdzīgu vielu.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 2531.panta 3.daļas „Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju lielos apmēros”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem

Savukārt 7.jūlijā policija nozieguma izdarīšanas brīdī, aizdomās par narkotisko vielu realizāciju Rīgā, Kurzemes prospektā, aizturēja 1974.gadā dzimušo Maksimu, kurš jau agrāk ir sodīts. Policijas darbinieki pie Maksima atrada un atsavināja 199,85 gramus amfetamīna, 98,101 gramus metamfetamīna un 0,2154 gramus kokaīna. Atsavināto narkotiku kopējā melnā tirgus vērtība ir aptuveni 3000 latu.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 2531.panta 1.daļas „Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu aizturētajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!