AS "Auto statuss" prezidents Anatolijs Saucs sarunā ar noliedza, ka uzņēmuma struktūrvienībās, kurās tiek tirgotas "Citroen" markas automašīnas, ir notikusi "aplokšņu algu" maksāšana.
Viņš apņēmies Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu par nesamaksātajiem nodokļiem pārsūdzēt.

Jāatgādina, ka tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji 15.augustā, pārbaudot divas AS "Auto statuss" struktūrvienības, kurās tiek tirgotas "Citroen" markas automašīnas, Rīgā, Dārzciema ielā 58 un 60a, atklājuši tā sauktās aplokšņu algu izmaksas uzņēmumā.

VID Komunikāciju nodaļas vadītāja Dita Kļaviņa-Lauberte iepriekš informēja, ka "Auto statuss" nav samaksājis Ls 43 054 nodokļus par nereģistrētām skaidras naudas izmaksām Ls 77 103 vērtībā.

"Šī summa ir nepamatota un no "gaisa grābta", Valsts ieņēmumu dienests skrien pakaļ rēgiem, laikam baidās, ka viņiem valsts budžeta deficīta apstākļos varētu samazināt finansējumu," sašutis teica Saucs. Viņš noliedza jebkādus grāmatvedības un finanšu pārkāpumus uzņēmumā.

Tiesībsargājošo iestāžu pārbaudes neesot ietekmējušas "Citroen" salonu darbību. Automašīnas tiekot tirgotas tāpat kā līdz šim. Saucs pieļāva, ka VID vizīte uzņēmumā varētu būt saistīta ar autotirgotāju konkurences cīņu.

Uz jautājumu, vai uzņēmums spētu nomaksāt VID atklāto nodokļu parādu un soda naudu, kas kopā varētu būt apmēram 100 tūkstoši latu, Locs teica: "Mums nebūs jāmaksā jebkurā gadījumā! Un pat ja būtu, tas mūsu darbību neietekmētu, jo esam pietiekami liela un stabila kompānija".

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka uzņēmums bieži uzvar valsts un pašvaldību organizētajos iepirkumu konkursos. Tā šogad "Auto Statuss" ieguva 71 615 latu vērto Rīgas meža aģentūras pasūtījumu par 6 apvidus automašīnu piegādi, bet pērn 6000 latu vērto Vidzemes attīstības aģentūras pasūtījumu par jauna vieglā pasažieru automašīnas piegādi, 8590 latu vērto VAS "VITA" pasūtījumu viena kravas furgona piegādei, 10 990 latu vērto valsts SIA "Valsts ciltsdarba informācijas datu apstrādes centrs" pasūtījumu par jaunas vieglās automašīnas piegādi. 2001.gadā uzņēmums piegādājis automašīnas arī VID un Iekšlietu ministrijai.

AS "Auto Statuss" ir viens no lielākajiem Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas ziedotājiem - pērn šis uzņēmums LSDSP ziedojis 10 000 latus, liecina aģentūras LETA arhīva ziņas.

Patlaban pārbaude turpinās, un tiks lemts par krimināllietas ierosināšanu par iespējamo izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, jau iepriekš sacīja Kļaviņa-Lauberte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!