Foto: LETA
Otrdien, 6. februārī, Bauskas novadā apturējuši pamatīgā alkohola reibumā esošu autovadītāju, kurš mēģinājis policistiem dot kukuli, lai likumsargi nefiksētu pārkāpumu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 6. februārī Bauskas iecirkņa policijas darbinieki no iedzīvotāja saņēmuši informāciju par, iespējams, iereibušu autovadītāju. Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieki reaģējuši uz saņemto zvanu un Bauskas novadā Īslīces pagastā, ceļa Bauska – Gailīši – Lietuvas robeža 4. kilometrā, apturējuši automašīnu "Ford Focus", kuru vadījis 1966. gadā dzimis vīrietis.

Pārbaudot autovadītāja izelpu, policisti konstatējuši, ka vīrietis ir 3,86 promiļu reibumā. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, autovadītājs mēģinājis policistus piekukuļot policistus, piedāvājot 50 eiro lielu kukuli.

Par kukuļdošanu policija sākusi kriminālprocesu, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā autovadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Šogad Zemgales reģiona policisti aizturējuši jau trīs autovadītājus – kukuļdevējus. Viens no tiem bija Kokneses pagastā, bet divi – Bauskas pusē.

Policija izsaka pateicību vērīgam iedzīvotājam, kurš ziņoja par likumpārkāpēju, kā arī lūdz citus iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un, pamanot likumpārkāpumu, nekavējoties par to informēt policiju, zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!