Foto: LETA

Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā Elmana Zeinalova sieva Nazira Zeinalova piedāvājusi diviem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem 500 eiro kukuli, lai saņemtu autovadītāja apliecību bez nepieciešamo eksāmenu kārtošanas, vēstī Azerbaidžānas portāls "Haqqin.az".

Kā portāls "Delfi" noskaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), birojā saņemta CSDD sniegtā informācija par, iespējams, notikušu koruptīvu darbību saistībā ar CSDD braukšanas eksāmena kārtošanu, kurā ir iesaistīts kādas valsts diplomāta ģimenes loceklis.

Saistībā ar notikušo Kriminālprocesa likumā noteiktā kārtībā sākts kriminālprocess, skaidroja biroja preses pārstāve Laura Dūša.

Savukārt CSDD Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors, vaicāts par notikušo, norādīja, ka CSDD nevar to komentēt, aicinot ar jautājumiem vērsties KNAB. Tikmēr "Haqqin.az" savā publikācijā vēstī, ka CSDD darbinieki viņiem telefonsarunā šo faktu ir apstiprinājuši.

Atsaucoties uz Azerbaidžānas medijiem, portāls "Kompromat.lv" ziņo, ka vēstnieks Latvijā uzskata, ka viņa sieva nav devusi kukuli direkcijas darbiniekiem par transportlīdzekļa vadīšanas tiesību iegūšanu, bet gan devusi viņiem naudu kā pateicību.

"Viņa pati veiksmīgi nokārtoja visus eksāmenus. Tikai pēc tam, kad eksāmeni bija nokārtoti, viņa nolēma inspektoram nodot naudu kā dāvanu Jaunajā gadā. Turklāt runa ir nevis par 500 eiro, bet gan tikai par 50 eiro. Acīmredzot inspektors nobijās, ka viņa ir vēstnieka sieva, un vērsās pie savas priekšniecības, traktējot to kā kukuļa došanas mēģinājumu. Pēc tam par šo gadījumu tika paziņots Latvijas Ārlietu ministrijai, kuras pārstāvis ar mani sazinājās un izteica nožēlu par to, ka direkcijas inspektors visu bija nepareizi sapratis. Latvijas Ārlietu ministrijā man norādīja, ka man nav, par ko uztraukties, tā kā viņi ļoti labi ir informēti par manām darbībām," Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā teikto citē "Kompromat.lv".

Papildus tam viņš norādījis, ka pret viņu kā diplomātu, kā arī pret viņa ģimenes locekļiem kriminālprocesu sākt nemaz nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!