Foto: LETA

Ceturtdien, 23. decembrī, robežsargi Silenes robežkontroles punktā aizturēja kādu Baltkrievijas pilsoni, kurš robežsargiem deva 50 eiro kukuli, lai viņi, izmantojot savu dienesta stāvokli, nepievērstu uzmanību kravas automašīnas tehniskai apskatei, un ļautu iebraukt Latvijā, portālu "Delfi" informēja robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Baltkrievijas pilsoni, kura transportlīdzeklim noteiktā kārtībā nebija veikta valsts tehniskā apskate.

Lai šķērsotu valsts robežu ar automašīnu, kurai noteiktā kārtībā nav veikta valsts tehniskā apskate, vīrietis robežsargiem deva kukuli – 50 eiro.

Par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas un krimināllietas materiāli nosūtīti Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai paātrinātā procesa kārtībā pret aizdomās turēto Baltkrievijas pilsoni.

Ar Dienvidlatgales prokuratūras prokurora priekšrakstu noziedzīgo nodarījumu paveikušajam vīrietim piemērots naudas sods 10 Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 5 000 eiro, kas stāsies spēkā 10 dienu laikā.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods 10 līdz 2000 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā, atgādina robežsardzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!