Balvos 22.jūnija rītā pie savas darba vietas automašīnā uzspridzināts uzņēmējs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Automašīna “Volvo 940” uzsprāgusi ap plkst 8.20 Ezeru ielā 22, kur reģistrēta SIA “Īves B”, aģentūra LETA uzzināja Balvu rajona policijas pārvaldē.

Sprādzienā gāja bojā 46 gadus vecais Alberts Briedis, kurš saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas “Lursoft” datiem bija šīs firmas revidents.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka deviņdesmitajos gados Briedis bija aktīvs sava reģiona lauksaimnieks, Balvu rajona Rugāju pagasta zemnieku saimniecības “Upesmalas” īpašnieks.

Tomēr 2001.gadā zemnieku saimniecība likvidēta un viņš sācis darbu uzņēmumā “Īves B”, kur ieņēma rīkotājdirektora amatu.

Tā paša gada martā viņš kandidēja Balvu domes vēlēšanās Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) sarakstā, taču netika ievēlēts.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 117.panta 3.daļas - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Izmeklēšanu veic Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Policija pēta vairākas slepkavības versijas, tomēr izmeklēšanas nolūkos tās netiek atklātas. Tiek veiktas arī dažādas ekspertīzes, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

“Lursoft” dati liecina, ka “Īves B” vienīgā īpašniece un valdes locekle ir Jeļena Klimoviča. Uzņēmums kā darbības veidus ir norādījis šķembu ražošanu, būvmateriālu tirdzniecību un poligrāfijas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!