Viens no sešu cilvēku bandas, kuras dalībnieki apsūdzēti aptuveni 30 smagu noziegumu izdarīšanā, locekļiem Ruslans Maļcevs pirmdien Rīgas apgabaltiesā atzina savu vainu pirms trīsarpus gadiem izdarītā slepkavībā.
Otrs šajā apjomīgās krimināllietas epizodē tiesājamais Vladimirs Kostins tiesai savu vainu viņam inkriminētajā noziegumā noliedzis, pastāstīja tiesā. Pirmdien liecības sniedza abi tiesājamie, kā arī trīs liecinieki - divi prokurora un viens tiesas uzaicināts.

Pirmdien skatītā Sergeja Gerasimova slepkavība 1999.gada 30.decembrī, kurā apsūdzēti Maļcevs un Kostins, ir viens no aptuveni 30 smagiem noziegumiem, kuros bez šiem vīriešiem apsūdzēti arī Vasīlijs Burlakovs, Viktorija Maligina, Sergejs Kivliņš un Vilis Sprudzāns.

Noziedzīgajai grupai inkriminētas astoņas slepkavības, divi slepkavību mēģinājumi un smagu miesas bojājumu nodarīšana, kā arī četras bruņotas laupīšanas, divi sprādzieni un 13 dzīvokļu zādzības.

Otrdien tiesa turpinās skatīt apjomīgo krimināllietu, darba kārtībā šoreiz būs vēl viena tiesājamajiem inkriminēta slepkavība, pauda tiesneses Annas Klimovičas sekretāre.

Iepriekš tiesa jau izskatījusi vairākas šīs krimināllietas epizodes, tostarp Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja bijušā priekšnieka vietnieka Vsevoloda Levina dēla un Rīgas Veterinārās pārvaldes priekšnieka Artūra Fokina slepkavības. Par šīm slepkavībām apsūdzēti Burlakovs un Maligina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!