Foto: LETA
Šī gada 29. septembrī Bauskā, uzlaužot ārdurvis, kāds garnadzis iekļuva veikalā, no kura tika nozagti dzintara izstrādājumi 1256 eiro vērtībā. Uz aizdomu pamata par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu 6. oktobrī tika aizturēts vīrietis, kuram 8. oktobrī tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī vēlā otrdienas, 29. septembra, vakarā tika saņemta informācija, ka, uzlaužot ārdurvis, ir iekļūts daiļamatniecības veikalā, no kura nozagtas 95 dzintara krelles un 20 dzintara atslēgu piekariņi par kopējo vērtību 1256 eiro. Policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas.

Veicot kriminālprocesuālās darbības, likumsargi 6. oktobrī aizdomās par dzintara izstrādājumu zādzību no veikala Bauskā aizturēja 1982. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš jau ir bijis vairākkārt tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem. Pēc divām dienām – 8. oktobrī – vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!